Napa Pilih Karir Media Sosial?

Media sosial mbukak sektor lapangan kerja sing anyar sing bisa digali. Ora ana sangsi manawa media sosial bakal tetep ana lan dadi bagean integral saka bisnis.

Iki migunani banget kanggo pemasaran, pariwara, lan liya-liyane. Kasunyatane Google wis dadi perkara umum yen ana sing pengin ngerti apa-apa, kita cukup supaya "google".

Karir minangka proyek sing bisa ditindakake sajrone pirang-pirang taun lan menehi ruang kanggo mobilitas munggah. Dadi, mesthine minangka ide sing apik kanggo nimbang karir ing media sosial. 

Nanging, sampeyan bisa uga ora ngerti apa sing kasedhiya, apa sing kudu diteliti kanggo ngamanake karir ing media sosial lan apa sing cocog karo skill saiki sampeyan.

Dadi ayo goleki langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni kanggo ngamanake posisi media sosial lan posisi apa sing bisa kasedhiya ing platform media sosial utama.

Kepiye aku bisa nyiyapake karier kanggo Media Sosial?

Media Sosial minangka lapangan sing apik banget; Nanging, iku ora kabeh nyenengake lan game. Nyatane, cukup strategis. Iku kabeh babagan keterlibatan, nggawe merek, lan entuk pangsa pasar.

Yen sampeyan kudu ngerti apa sing dibutuhake perusahaan lan bangun trampil miturut sampeyan.

  1. Priksa manawa karir media sosial kanggo sampeyan

karir media sosial sampeyan bisa nyakup kerja saka jarak adoh

Sampeyan bisa uga seneng ide babagan karir media sosial nanging ora ngerti apa tegese. Profesional media sosial asring digunakake dhewe. Dadi, yen sampeyan tresna dadi bagean saka tim lan nikmati obrolan sing adhem banyu, karir media sosial bisa uga ora cocog.

Tugas kasebut asring saya ganti amarga teknologi. Ana mesthi ana kejutan. Sampeyan kudu fleksibel lan kepenak karo perubahan yen pengin mlebu ing arena media sosial.

  1. Terus dididik dhewe

Sampeyan bisa uga wis duwe gelar sing selaras karo syarat media sosial. Nanging, sampeyan kudu khusus media sosial. Coba sawetara kursus cekak kanggo nganyari katrampilan.

Sampeyan uga bisa ndhaptar konferensi sing nuduhake ide lan strategi anyar. Yen sampeyan bisa kontak karo ahli media sosial lan njaluk mentor, sampeyan bakal entuk sawetara wawasan sing bisa mbantu sampeyan mlaku kanthi cepet.

  1. Sinau babagan macem-macem platform media sosial.

kenal karo platform media sosial sing beda

Jelajahi! Goleki akun ing kabeh platform media sosial sing beda kayata Facebook, Twitter, Instagram, Snap Chat kanggo sawetara jeneng. Kanthi cara iki, sampeyan bakal kenal lan bisa navigasi kanthi gampang, nuduhake keahliane sampeyan.

  1. Dadi Passionate

Sampeyan pancen kudu percaya marang kekuwatan media sosial lan ruang lingkup sing bakal duwe pengaruh positif marang bisnis. Sampeyan kudu dadi pengacara komunikasi jinis iki, nuduhake carane bisa mbantu organisasi cilik lan gedhe entuk potensine.

  1. Cabang metu

Yen sampeyan wis makarya ing pemasaran utawa jurnalisme, sampeyan bisa melu inisiatif media sosial ing perusahaan utawa luwih becik, saranake sudut media sosial kanggo proyek tartamtu. Sampeyan bisa nggawe ceruk dhewe lan miwiti karir media sosial.

  1. Gunakake sosial pribadi

Sampeyan bisa nggawe merek pribadi kanthi nawakake konten sing berkualitas kanggo nambah pandherekipun lan kanthi nambah pengaruh. Sampeyan uga kudu njupuk kesempatan kanggo jaringan kanthi nyambungake karo pengaruh industri lan ahli.

Sambungan sing migunani bisa ditindakake kanthi melu acara nyata kaya seminar. Sampeyan bisa miwiti karir media sosial kanthi sekaligus.

Apa posisi media sosial sing bisa daklamar for?

Mangkene dhaptar lowongan kerja media sosial sing wis dielingi pariwara umum:

Art Director

Yen sampeyan duwe gelar sarjana fotografi, jurnalisme, seni, utawa desain. Iki bisa dadi karir media sosial sing kudu digatekake.

Direktur Seni tanggung jawab kanggo kualitas estetika gambar ing iklan online lan offline. Sampeyan bakal tanggung jawab kanggo konten foto lan video kanggo macem-macem kampanye pariwara ing platform media sosial.

Digital Marketing Manager

Manajer Pemasaran mbuwang luwih akeh wektu lan anggaran ing media sosial lan pariwara situs web amarga akeh lalu lintas online. Sejatine masarakat ndeleng konten produk luwih akeh ing telpon tinimbang ing koran utawa majalah hard copy.

Yen sampeyan duwe gelar sarjana ing Pemasaran utawa Manajemen Bisnis kanthi Mayor ing Pemasaran utawa Pariwara, sampeyan mesthi bisa nggunakake karir sing ngidini sampeyan nggayuh pasar potensial ing media sosial.

Tukang gambar

nyiyapake karier media sosial

Ora kaget yen seniman grafis nemokake ceruk sing nyaman ing jagad media sosial. Dheweke nggawe ilustrasi, grafis gerak (GIF), lan desain.

Dheweke njamin konten kasebut informatif lan bisa nggayuh target target sing dikarepake.

Sampeyan mbutuhake gelar sarjana seni utawa desain grafis kanggo lolos ing posisi iki.

Penyunting Film / Video

Konten video migunani banget ing platform media sosial. Sawetara pangripta nggawe konten khusus kanggo media sosial. Yen sampeyan ora pengin nggawe materi, sampeyan bisa ngowahi konten wong liya lan priksa manawa platform media sosial wis siyap menehi pengaruh paling gedhe.

Kualifikasi sing dibutuhake kanggo karir kaya iki biasane gelar sarjana ing film, pemasaran, utawa jurnalisme. Nanging, sampeyan bakal bisa ndhidhik dhewe babagan cara nggawe lan nyunting konten profesional.

Copywriter

miwiti karier media sosial minangka panulis salinan

Ora diraguhi manawa media sosial bakal substandard tanpa panulis sing apik. Salin enggo bareng nggawe lalu lintas. Yen sampeyan duwe gelar ing basa Inggris, komunikasi, utawa pemasaran. Posisi iki bisa cocog banget.

Wakil Layanan Pelanggan

Kabeh platform media sosial duwe tugas layanan pelanggan kanggo ngrampungake pitakon, keluhan, lan keprihatinan wong sing nggunakake platform kasebut. Pakaryan kasebut biasane nyakup komentar lan mangsuli pesen lan ngrampungake masalah apa wae sing ana ing customer karo akun.

Ana posisi level entri sing mbutuhake diploma sekolah menengah, nanging gelar sarjana bisa uga dibutuhake, gumantung karo tugas jabatan kasebut.

Apa mupangat karier media sosial?

Ana sawetara mupangat yen sampeyan milih nggayuh karir media sosial. Mangkene alasan utama:

  1. Karir media sosial bisa menehi fleksibilitas. Akeh profesional media sosial asring bisa nggarap fleksibel, mbatalake, utawa versi hibrida sing cocog karo kabutuhane.
  2. Nawakake dalan kanggo kreativitas.
  3. Ana sawetara kesempatan global. Akeh perusahaan media sosial utama sing duwe operasi ing saindenging jagad.
  4. Sampeyan duwe kesempatan kanggo pengaruhe lan pengaruhe mayuta-yuta wong.

Apa jinis karir sing bisa dakarepake ing perusahaan Media Sosial Utama?

Karir Facebook

Ora bisa diselaki. Facebook minangka raksasa media sosial lan kaya karo kabeh raksasa bisnis, ana sawetara kesempatan kanggo dipikirake. Makaryakke ing akeh level.

Nggawe akun pribadi lan bisnis. Uga mbukak pariwara sing ora kaetung. Iki mesin sing ora gampang diganggu. Kanggo ngirim layanan, secara harfiah Karir Facebook ing saben lapangan. Facebook duwe 93 kantor ing 37 negara ing saindenging jagad.

Mangkene dhaptar sawetara karier sing bisa dipikirake ing Facebook:

  • Software Engineer
  • Peneliti
  • Artis Grafis
  • Data Ilmuwan
  • Mekanikal Engineer
  • HR Profesional
  • Profesional Pemasaran
  • Spesialis Komunikasi

Karier LinkedIn

LinkedIn minangka platform sing bisa berinteraksi karo para profesional lan para pencari kerja. Perekrut bisa nyedhaki calon calon kanggo ngisi posisi. Perusahaan bisa ngirim lowongan kerja lan ngakses macem-macem wong sing nduweni kualifikasi.

Supaya LinkedIn bisa mlaku kanthi lancar, dibutuhake tim profesional sing padhet. Yen sampeyan kasengsem ing Karier LinkedIn sampeyan kudu mriksa situs web kanggo ndeleng apa sing kasedhiya.

Iki minangka sawetara posisi sing bisa uga kasedhiya. Sampeyan bisa nglamar kerja kaya ing ngisor iki ing LinkedIn.

  • Pelanggan utawa Asisten Pengalaman Anggota / Profesional
  • Pangembang Software
  • Pembangun Infrastruktur Digital
  • Spesialis Data
  • Peneliti
  • Spesialis Keandalan Situs / Web

Karier LinkedIn mesthi golek yen sampeyan golek lingkungan kerja sing profesional lan proaktif.

Ana Kantor LinkedIn ing sawetara negara ing saindenging jagad (China, Irlandia, Meksiko, Inggris Raya, India, Kanada, Jepang, Prancis, mung sawetara jeneng).

Karir Twitter

Twitter minangka salah sawijining layanan jejaring sosial sing komunikasi karo tweet lan retweet. Iki nggampangake nuduhake informasi lan dialog babagan politik, warta, olahraga, lan kabeh topik liyane.

Ana 25 kantor ing saindenging jagad. Iki minangka platform sing apik kanggo bisnis supaya bisa visibilitas lan ekspresi individu.

Yen sampeyan duwe latar mburi pemasaran digital, teknik piranti lunak, utawa manajemen data, Karir Twitter bisa uga cocog kanggo sampeyan.

  • Insinyur Piranti Lunak (Backend, Tooling Privasi, Infrastruktur
  • Spesialis Konten HTL
  • Engineer Android
  • Tanggal Manager Produk
  • Insinyur IOS
  • Manajer Ilmu Data

Google Karir

Google minangka salah sawijining mesin telusuran paling gedhe kanthi lokasi ing saindenging jagad. Perusahaan fokus ing macem-macem lan inklusif nalika milih tenaga kerjane.

Sampeyan bisa gabung karo tim apa wae: Hardware Consumer, People / Human Resources, Sales and Support, Teknologi lan Teknik, Komunikasi & Pemasaran, Desain, Keuangan, Legal, Strategi Bisnis, lan Fasilitas.

Karir Google cukup serbaguna lan yen sampeyan lagi wae mlebu ing jagad bisnis. Minangka papan sing paling apik kanggo miwiti.

Mangkene sawetara posisi sing bisa dilamar ing Google:

  • UX Desainer
  • Peneliti UX
  • Strategist Konten
  • Manajer program
  • Pangembang Software
  • Advokat Keamanan Cloud

Karir WhatsApp

WhatsApp minangka jeneng rumah tangga ing saindenging jagad, iki minangka salah sawijining cara utama supaya wong liya bisa ngobrol karo kanca, kulawarga, lan kolega. Sampeyan uga bisa nuduhake konten saka situs liyane kaya lagu favorit utawa video lucu.

Karir WhatsApp diarahake menyang wong sing tetep nyambung lan kabeh karya latar mburi sing ditindakake. Dheweke duwe kantor ing 4 negara.

Posisi ing ngisor iki bisa dilamar ing situs web WhatsApp:

  • Pangurus Bahasa
  • Programmer Teknis
  • Spesialis Komunikasi / Manajer
  • Marketing Spesialis
  • Strategist Konten
  • Engineer Data
  • Desainer Produk
  • Spesialis Teknologi

Karir YouTube

YouTube minangka salah sawijining raksasa konten video kanthi kantor ing 6 negara. Sampeyan bisa bisa langsung menyang YouTube, utawa sampeyan bisa mbayar konten video sampeyan dadi Freelancer, sampeyan dhewe!

Sampeyan bisa nemokake konten ing kabeh jinis proyek DIY, musik, tutorial kanthi nyata kabeh. YouTube iku kabeh babagan kreativitas lan kita mesthi kudu ngupayakake.

Mangkene sawetara posisi sing ditawakake YouTube:

  • Pangatur Tren
  • Pemimpin Musik
  • Marketing Spesialis
  • Manajer Program / Spesialis
  • Panjarwa
  • Software Engineer
  • Data Ilmuwan

Lan luwih akeh.

Facebook, Google, Twitter, LinkedIn, Pinterest, WhatsApp lan YouTube minangka perusahaan gedhe. Iki tegese kabeh fungsi bisnis liyane sing dibutuhake.

Dadi, yen sampeyan ngunjungi platform, sampeyan bakal weruh lowongan ing Sumber Daya Manusia, Akuntansi, Manajemen Bisnis, Analytics, Keuangan lan Layanan Legal. Supaya perusahaan bisa fungsi - posisi ing kabeh tim utawa departemen kasebut prelu.

Yen sampeyan kepengin dadi karir ing media sosial, muga-muga bisa nggawa sawetara pemahaman sing bisa menehi pengaruh positif marang keputusan sampeyan. Jalur karir anyar sampeyan bisa uga bisa dicapai.